Home/Klantverhalen/Cases de kracht van onvolledig communiceren

Vraag

Hoe leggen we een uitgebreid, groot, complex programma uit aan de ontvangers zodanig dat ze begrijpen wat er allemaal komt, waarom het belangrijk is en wat het voor hen betekent.

Uitdaging

De grootste uitdaging bij het over de bühne brengen van grote complexe veranderingen/innovaties/ambities is om duidelijkheid te verschaffen zonder mensen te overladen met informatie.

Oplossing

De oplossing is niet zomaar om te versimpelen, maar om die informatie te geven die voor je doelgroep van belang is, de urgentie weergeeft en de complexiteit de aandacht te geven die het verdient zonder het moeilijk te maken…. Wij zoeken (en vinden) communicatie-uitingen die de aandacht trekken, mensen informeren en nieuwsgierig maken om meer te weten te komen.

Diensten

De kracht van onvolledig communiceren

Voor een wereldwijd transformatieprogramma werd Matterz gevraagd om kort en krachtig aan de ontvangende organisatie duidelijk te maken wat de transformatie behelst en welke effecten de uitkomsten van het programma op de dagelijkse praktijk zou hebben. De belangen van de change organisatie en de running organisatie moesten bij elkaar worden gebracht. De running organisatie zag vooral het extra werk dat de transformatie met zich mee zou brengen en het gebrek aan enthousiasme werd geweten aan “not invented here”. Maar uit de inventarisatie van de bestaande communicatie en de interviews met vertegenwoordigers uit de verschillende gebieden, bleek dat de informatie zo volledig, gedetailleerd en complex was dat het onbegrijpelijk was geworden. En niet begrepen is niet geliefd. Daarom hebben we de transformators uitgedaagd om het verhaal kort en simpel te vertellen door alle details eruit te halen en de kern te vatten met een onvolledige verhaal. Die kern hebben we gevisualiseerd in cartoons en uiteindelijk het hele verhaal in korte verhaaltjes en simpele tekeningetjes vastgelegd in een klein boekje dat iedereen mee kon nemen in gesprekken. Al snel groeide begrip, betrokkenheid en enthousiasme en kon echt gestart met overdragen, omdat men klaar was om te ontvangen.

KRACHT VAN ONVOLLEDIG COMMUNICEREN

Benieuwd naar wat wij voor jullie kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Meer informatie

Verhalen van onze klanten

CREATIEF LEIDERSCHAP EXPEDITIE

MT OP CREATIEF LEIDERSCHAP EXPEDITIE

VISIE & STORYTELLING