Home/Klantverhalen/Cases Idols

Vraag

We willen onze high performers in het zonnetje zetten.

Uitdaging

Onze menselijke behoefte aan erkenning draagt het risico van afhankelijkheid in zich. Dus zorg dat je medewerkers niet afhankelijk worden van hogere bazen voor erkenning.

Oplossing

Maar zorg dat bijzondere daden van medewerkers en teams worden gezien door hun peers, zodat er brede trots ontstaat en mensen elkaar naar grotere hoogten brengen.

Diensten

Team sessies

Idols

Een klant had een prachtig programma om high performing teams in het zonnetje te zetten. Elk jaar werden best presterende teams een hele dag verrast en verwend. Toen Matterz werd gevraagd te helpen met de communicatie voor dit programma, bleek dat geen onnodige luxe. Het programma was een van de best bewaarde geheimen van de organisatie. De teams die waren geselecteerd en naar hun verrassings event werden gebracht  wisten niet waarom. En er werd binnen de organisatie noch vooraf, noch tijdens, noch achteraf ruchtbaarheid gegeven aan het event, zodat ook geen erkenning uit rest van de organisatie kwam en trots bij de winnende teams beperkt bleef. Om deze dynamiek om te turnen, hebben we een groot programma opgetuigd dat de zichtbaarheid, betrokkenheid en trots vergrootte. In navolging van een destijds populair televisieformat hebben we een Idols competitie opgezet. Teams konden zichzelf of andere teams promoten om door de voorselectie te komen en eenmaal geselecteerd, gingen de teams uit zichzelf, zonder dat wij daar rekening mee hadden gehouden, zelf enorm veel PR genereren. Hierdoor ging het enorm leven op de werkvloer en was de voorpret en betrokkenheid enorm. Het event zelf werd ook veel zichtbaarder gemaakt door verslagen van reporters en de mensen zelf vanaf de locatie in beeld en geluid en geschreven artikelen. 

Iedereen snapte beter wat ervoor nodig was om als high performing team te worden aangewezen. En het leidde ertoe dat meer teams kans wilden maken op de titel en daardoor de teamprestaties verbeterden.

Cases Idols

Benieuwd naar wat wij voor jullie kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Meer informatie

Verhalen van onze klanten

CREATIEF LEIDERSCHAP EXPEDITIE

MT OP CREATIEF LEIDERSCHAP EXPEDITIE

VISIE & STORYTELLING