Home/Klantverhalen/Cases-met-mt-op-creatief-leiderschap-expeditie

Vraag

Dankzij Corona werkt onze organisatie al een jaar op afstand en we hebben creativiteit nodig om om te gaan met de veranderende situatie en om onszelf en onze teams te stimuleren en motiveren plezier in het werk te blijven houden. Kunnen jullie ons management team helpen hier leiding aan te geven?

Uitdaging

Als leider word je geacht je mensen te motiveren en dat is soms best lastig als je zelf ook even niet weet waar je het zoeken moet. Dan helpt het als je ten eerste met elkaar als management team prioriteiten stelt en samen achterhaalt wat jullie het allerliefste zien gebeuren. En dan kom je bij de volgende uitdaging van de uitvoering.

Oplossing

Onze oplossing is om vanuit een gezamenlijk gedragen visie een persoonlijk plan van aanpak te maken. Er zijn veel verschillende wegen die naar je doel leiden. We hielpen alle individuele MT leden hun pad te kiezen en vanuit hun kracht anderen mee te nemen.

Diensten

Visieontwikkeling, Creatief Leiderschap Expeditie

MET MT OP CREATIEF LEIDERSCHAP EXPEDITIE

Na een jaar Corona tijd, belde een country director van een internationaal softwarebedrijf Matterz om zijn Management Team te belonen met iets dat leuk én leerzaam was. Deze opdracht leidde tot de eerste creatief leiderschap expeditie voor een team. We startten met een visieontwikkeling sessie waarin een gezamenlijke visie vanuit het hele MT werd gecreëerd. 

Daarna zijn alle teamleden individueel op pad gegaan om hun persoonlijke bijdrage aan de visie te bedenken en in te vullen en hun creatief leiderschap vaardigheden te ontwikkelen. De individuele reizen leidden naar totaal verschillende werelden die moeilijk bij elkaar te brengen waren zonder de uniciteit te verliezen. Dat bracht ons op het idee om de wereld aan opties te laten bestaan en ieder MT lid chief te maken van een eigen tribe en een vervolgtraject op te starten om de rest van de organisatie bij de tribes aan te laten sluiten. 

We ontwikkelden de basis voor een Tribes spel en bereiden de chiefs voor om op een team-event collega’s aan zich te verbinden om samen de tribe invulling te geven. Om ervoor te zorgen dat de verdere ontwikkeling van de verschillende onderwerpen niet zou stoppen na het event, gaan teams per tribe aan de slag met de ontwikkeling van het tribes spel. 

Het spel wordt opgebouwd door diverse speelse interventies, zoals dialogen, uitdagingen en fysieke oefeningen die gedurende het jaar worden gespeeld tijdens bestaande bijeenkomsten, zoals vergaderingen, Townhall meetings en team meetings. Op deze manier verspreidt creatief leiderschap zich natuurlijk steeds verder en dieper door de organisatie en wordt het uiteindelijk de gewone manier van werken en interacteren.

Benieuwd naar wat wij voor jullie kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Meer informatie

Verhalen van onze klanten

CREATIEF LEIDERSCHAP EXPEDITIE

MT OP CREATIEF LEIDERSCHAP EXPEDITIE

VISIE & STORYTELLING