Home/Klantverhalen/cases-online-storytelling

Vraag

Willen jullie onze diverse Europese projectteams creatief denken en storytelling leren. Kunnen jullie een programma bedenken waarin de beide onderwerpen eigen worden gemaakt?

Uitdaging

Hoe dicht bij elkaar de verschillende Europese landen ook zijn, De verschillen zijn behoorlijk groot als het gaat om thema’s als creatief denken en het vertellen van verhalen. Maak je een potpourrie van Deutsche Grundlichkeit, Nederlandse directheid en Zweedse diepgravendheid verbinden? Of gebruik je de verschillen juist om mensen anders te laten kijken?

Oplossing

Wij kozen voor het laatste. We creëerden een uitgebreid programma vol interactieve sessies waarin we juist de verschillende mensen van elkaar lieten leren. Dit leverde grenzeloos mooie verhalen op.

Diensten

Storytelling, Creatief Denken

ONLINE STORYTELLING VANUIT 3 LANDEN

Projectteams van een energiebedrijf uit Nederland, Duitsland en Zweden hadden de wens om te leren over creatief denken en storytelling. Omdat Matterz die beide onderwerpen traint, werden wij uitgedaagd deze beide onderwerpen te combineren in één trainingsprogramma. We hebben diverse creatieve vaardigheden, waaronder denken in alternatieven, originaliteit, flexibiliteit, playfulness en het nemen van risico’s als uitgangspunt genomen om te komen bij bijzondere, niet voor de hand liggende verhalen. Verhalen die de aandacht trekken en blijven hangen. 

Eerst hebben we laten zien waar en hoe bijzondere verhalen te vinden zijn. Vervolgens hebben we creatief denktechnieken vermengd met storytelling technieken om echt bijzondere verhalen te vormen. En als laatste hebben alle deelnemers hun creativiteit de vrije loop gelaten om verhalen zo over te brengen dat ze een onuitwisbare indruk achterlieten. Het enthousiasme over de eigen bijdragen, maakte dat de verhalen over de verhalen als een lopend vuurtje door de organisatie gingen en andere teams inspireerden.

Benieuwd naar wat wij voor jullie kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Meer informatie

Verhalen van onze klanten

CREATIEF LEIDERSCHAP EXPEDITIE

MT OP CREATIEF LEIDERSCHAP EXPEDITIE

VISIE & STORYTELLING