Home/Klantverhalen/Cases Samen spelen samen delen

Vraag

Hoe kunnen we de grote groep mensen die vanuit verschillende locaties, met verschillende expertises aan verschillende delen van ons veranderprogramma beter laten samenwerken

Uitdaging

In complexe programma’s zijn veel verschillende mensen heel hard aan het werk om hun taak goed te vervullen. Mensen zijn hartstikke trots op wat ze doen en willen dat elk detail serieus wordt genomen. En terecht! Echter zijn het juist de details die maken dat anderen het niet snappen.

Oplossing

Wij helpen je met de kunst van de onvolledigheid. Vind de kern die jouw gesprekspartner precies datgene geeft waardoor hij in beweging komt. Of het nou een collega is die moet voortbouwen op jouw werk of de verkoper die het naar de markt moet brengen. Wij helpen je een manier vinden met meer zeggingskracht.

Diensten

All-in events, co-creatie van je communicatie

Samen spelen, samen delen

Voor een wereldwijde IT transformatie waren op het hoofdkantoor van onze klant duizenden mensen aan het werk in honderden teams in tientallen programma’s. Indrukwekkend hoeveel er komt kijken om een wereldwijde organisatie om te bouwen om klaar te zijn voor de toekomst. Heerlijk om te zien en te horen hoe gedreven elke professional met zijn stukje van de grote complexe puzzel bezig is. En wat nuttig om die diverse complexe details kernachtig samen te brengen en over te brengen, zodat de uiteindelijke gebruikers enthousiast worden over wat hun kant uit komt in plaats van overweldigd. Een kort en helder verhaal maak je niet door te versimpelen, want daarmee doe je de makers en de grootsheid van complexe veranderprogramma’s te kort. Je maakt het kort en helder door verbindingen te maken, te verbeelden, de mensen te laten zien en horen en door speelsheid toe te voegen. 

Wij ontwierpen een middag met interventies die we samen met vrijwilligers uit de programma’s faciliteerden. Collega’s met showmaster ambities en talenten leidden deelnemers door een levensgroot bordspel waarin duidelijk werd hoe je elkaar soms onbewust kunt tegenwerken en hoe je dat kunt ombuigen naar samenwerken. We leerden collega’s hoe ze authentieke verhalen van collega’s konden ophalen en zetten ze met groepjes in kampvuur settings waar de verhalen als vanzelf stroomden en koele techniek opeens heel persoonlijk, warm en uitnodigend werd. Cartoonisten legden de verschillende anekdotes en metaforen vast in verrassend simpele en leuke cartoons. Terwijl in een andere hoek van de zaal collega’s de grondbeginselen van creatief denken en de ongekende mogelijkheden leerden en direct toepasten door in samengestelde gelegenheidsteams onopgeloste complexe vraagstukken ter plekke anders te bekijken en benaderen. 

Waanzinnig hoeveel energie vrijkomt als je mensen samen laat spelen. Dan ontstaat het delen. Daar hoef je niet zoveel voor te doen. Wij zijn sociale wezens. We willen helemaal niet dingen voor onszelf houden. Soms hoef je mensen alleen aan elkaar voor te stellen en het ijs te breken. Dan komt de rest vanzelf.

Benieuwd naar wat wij voor jullie kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Meer informatie

Verhalen van onze klanten

CREATIEF LEIDERSCHAP EXPEDITIE

MT OP CREATIEF LEIDERSCHAP EXPEDITIE

VISIE & STORYTELLING