Home/Klantverhalen/Cases we verbinden met de mensen die we leuk vinden

Vraag

We willen de samenwerking tussen onze teams, afdelingen en landen vergroten. Hoe kunnen we collaboration vomgeven?

Uitdaging

Collaboration is iets dat vanuit de vezels van je eigen mensen moet komen. Dus dat kun je nooit uitbesteden. En tegelijkertijd heb je intern vaak niet de kennis, kunde, ruimte om het op te zetten. Daarom gaan wij vanaf dag 1 naast jouw mensen staan.

Oplossing

We bedenken diverse losse ideeën die we in de groep gooien om mensen om ons heen te verzamelen die mee willen werken om het handen en voeten te geven. Dit levert een team op die vanaf de start betrokken is bij de ontwikkeling en uitrol van collaboration tools en processen die jullie passen als een handschoen.

Diensten

Co creatie van je communicatie

We verbinden met de mensen die we leuk vinden

We werden gevraagd interim de collaboration voor een internationale klant op te zetten. Maar collaboration doe je van binnenuit. daarom hebben we een collaboration platform gebouwd waarop de teams uit de verschillende landen elkaar konden vinden, beter leren kennen en uitwisselen. Wij geloven er sterk in dat je het beste samenwerkt met de mensen die je echt leuk vindt Daarom hebben we het collaboration platform heel persoonlijk ingericht en alleen indirect gelinkt naar werk. We hebben een soort digitaal magazine gemaakt met rubrieken die de mensen in hun omgeving zo liet zien. Zo namen collega’s ons virtueel mee op rondleiding door hun stad en naar de kroeg voor de vrimibo. Hun kinderen vertelde ons hun versie van hun ouder. Maar ook kregen we een inkijkje in de interacties met klanten en andere collega’s binnen de verschillende culturen. Als Matterz ontwierpen we het format en startten we het op met een kleine redactie en wierven we redactieleden uit alle landen. Toen we een goede vertegenwoordiging hadden van 26 redactieleden uit alle landen. Een duidelijke overleg- en beslissingsstructuur. En het format zichzelf bewezen en gevuld had. Toen konden we het platform met gerust hart overdragen om op op nieuwe plekken nieuwe impact te maken.

COLLABORATION PLATFORM

Benieuwd naar wat wij voor jullie kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Meer informatie

Verhalen van onze klanten

CREATIEF LEIDERSCHAP EXPEDITIE

MT OP CREATIEF LEIDERSCHAP EXPEDITIE

VISIE & STORYTELLING