In het door jou gekozen scenario zijn je medewerkers zuur. Zuur zou de mens moeten beschermen tegen het eten van bijvoorbeeld onrijp fruit dat vaak minder gunstige eigenschappen heeft. Waar bittere medewerkers vooral veel weerstand voelen, hebben zure medewerkers meer te maken met onbegrip. Mensen willen best mee, maar weten nog niet hoe. Wanneer je ervaart dat je medewerkers zuur zijn over de verandering, betekent dat niet per se dat ze er tegen zijn, maar misschien zijn ze er nog niet rijp voor. Ze hebben handvatten nodig om te kunnen rijpen voor de nieuwe situatie.

Wat betekent deze smaak?

Meer weten wat deze smaak betekent voor je team en hoe je team in beweging te krijgen om tot het gewenste resultaat te komen? Vul hier je email adres in en ontvang meer tips en advies direct in je inbox.

Korting!

In het managementkookboek Verandering van Spijs vind je inspiratie, achtergrondinformatie en verschillende voorbeelden van communicatietools om betrokkenheid van teams te vergroten in de verschillende fasen van veranderingen. Als je het boek nu bestelt, ontvang je het voor de actieprijs van 30 euro EN je ontvangt er digitaal het werkboek zuur bij, zodat je alle tools voor jouw zure medewerkers bij elkaar op een rijtje hebt in de voor jou relevante samenvatting van het uitgebreide boek en er meteen mee aan de slag kunt.