Home/Klantverhalen/Verrassing als groeiversneller voor je team

Vraag

Onze organisatie groeit en verandert snel en we willen dat onze teamleden hun talenten maximaal inzetten om onze huidige en potentiele klanten te verrassen met betere service en producten. Daarom willen we dat iedereen aan de slag gaat met hun creativiteitsontwikkeling.

Uitdaging

Bij ontwikkeling van vaardigheden, denken we vaak aan trainingen. Ook creativiteit is een vaardigheid. Veel is te leren door vlieguren te maken door te oefenen met bepaalde tools, maar in een dag een verbluffend effect behalen, is een uitdaging.

Oplossing

Wij ontwikkelden een verrassingsdag waarin we alle voorspelbaarheid en controle wegnemen en open aan de slag gaan met de organisatiedoelen. Deze ervaring werkt als een snelkookpan voor creativiteit. Je ontwikkelt een creatieve mindset waarmee je op elk later moment sneller en eenvoudiger de creatieve vaardigheden en tools toe kunt passen en creatieve uitkomsten genereren.

Diensten

Surprise event

Verrassing als groeiversneller voor je team

Ik meld me om 9 uur op het communicatie-adviesbureau dat vandaag als eerste het “surprise-event for business-creativity” ondergaat. Mijn briefing aan hen is kort: “Ik ga je niets vertellen. Het is een grote verrassing. Dompel je onder in het onbekende. En maak je geen zorgen. Het is veilig. Wellicht ongemakkelijk, maar veilig!”

Daarna worden ze geblinddoekt afgevoerd met een black box die hun life-line voor de dag zal zijn. Sommige gezichten verraden opwinding, waar bij anderen eerder angst en onzekerheid is af te lezen. Wanneer ik ze aan het einde van hun ervaring opnieuw tref voor de nodige reflectie, zie ik bij de deelnemers alleen nog opwinding, energie en vrolijkheid. Ook ik ben opgetogen, want ik wilde zo graag een serieus verrassingsconcept voor organisaties  maken, omdat het een effectieve manier is om openheid en een creatieve mindset van mensen te vergroten. En dat is gelukt! Wanneer we de ervaringen van de verrassingsdag koppelen aan de doelen om als team te groeien, individuele creativiteit en openheid te vergroten en de organisatiewaarden te doorleven, komen plezier en nut heel duidelijk samen.

De teamleden zien in dat de ongebruikelijke opdrachten over de dag heen ze nieuwe inzichten heeft verschaft. Het feit dat alles een verrassing was en iedereen er daardoor volledig open in moest, blijkt een van de belangrijkste take-aways. De opmerking van een van de senior manegers vat het prachtig samen: “Doordat ik op geen enkel moment wist wat er zou komen, kon ik geen controle uitoefenen en moesten we het met het team in het moment oplossen. Ik had hierdoor een openheid die maakte dat ik de diverse teamleden meer ruimte gaf dan ik doe wanneer ik het heft in handen hou.” Soms weet je pas wat de ultieme uitkomst is, wanneer een ander deze ervaart en beschrijft. Dit is daar een prachtig voorbeeld van.

Durf jij het ook aan om in het onbekende te springen en te ontdekken wat je naar boven haalt? Neem contact op en  we maken een verrassing die past bij jullie doelen.

verrassingsevent

Benieuwd naar wat wij voor jullie kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Meer informatie

Verhalen van onze klanten

CREATIEF LEIDERSCHAP EXPEDITIE

MT OP CREATIEF LEIDERSCHAP EXPEDITIE

VISIE & STORYTELLING